'Bıçak parası' verenlere bağış yaptırdı, yılın doktoru oldu

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılın doktoru ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Zonguldak Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Kazım Sarıcı, kendisine 'bıçak parası' adı altında para vermek isteyen hasta ve yakınlarını, hastaneye bağış yapmaya yönlendiriyor.

Zonguldak Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Kazım Sarıcı, Sağlık Bakanlığı'nın her ilden bir doktora verdiği 'yılın doktoru' ödülünü kazandı.

Doktor Kazım Sarıcı, ödülünü Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın elinden aldı. 11 Yıldır doktorluk yapan Kazım Sarıcı, yaklaşık 2 yıldır Zonguldak Devlet Hastanesi'nde görev yaptığını, çalıştığı nöroloji servisinin, hastanenin en kötü birimi olduğunu belirterek, "Fiziki olarak çok kötü şartlarda çalışıyorduk. Hastalarımız için de olumsuz bir hava vardı. Biz nöroloji kliniğimizi hasta yakınları ve medikal ürün satan firmaların da katkılarıyla baştan aşağıya yeniledik. Yaklaşık 20 milyara yakın para harcandı. Şimdi hastaların yattığı odalarda klima, salonlarda akvaryumlar, kapalı devre müzik yayını, yoğun bakım ünitesine kadar her şeyimiz var. Bu nedenle ödüle layık görüldüm" dedi.

Zonguldak'ta hastaların ve hasta yakınlarının "Doktora para vermezsem ilgilenmez" gibi bir düşüncesi bulunduğunu ifade eden Sarıcı, "Benim kendime ait bir muayenehanem yok. Bu nedenle hastalarla para ilişkim de yok. Para vermek isteyenleri, hastaneye, servisimize bağış yapmaya yönlendirdim" şeklinde konuştu.

Ödül aldığına çok fazla sevinmediğini de belirten Kazım Sarıcı, "Ben görevimi yaptım. Ödül almak bana çok şey katmadı. Ama en çok eşim, çocuklarım benimle gurur duydu. Ben onları mutlu edebildiğim için sevindim" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber